ROHKEUTTA JA USKALLUSTA

Jotkut tanssia harrastavat ihmiset tuntevat välillä sitä, että heille ei ihan riitä useat harjoitukset viikossa, koska inspiraatiota ja luovuutta löytyy isompiinkin tekoihin. Harjoitusten kautta luodaan erilaisia ohjelmia, jokaisesta trendissä olevasta biisistä syntyy uusia tanssin ideoita, ja tanssi kuuluu jokapäiväiseen elämään – onko tämä tuttu ajattelutapa? Jos se on näin, on aika perustaa oma tanssikoulu.

Yrittäjyys Alkaa Pienestä

Oma tanssikoulu kuulostaa kovalta ilmaisulta. Käsitteeseen voi helposti kuulua oma erillinen rakennus Mannerheimintiellä hienoine parkettisaleineen ja upeine mekkoineen, mutta tällainen tanssikoulu vaatii uskomattoman määrän rahaa. Lisäksi siitä ei koskaan tiedä, milloin se maksaa itsensä takaisin. Useammat menestyvät tanssikoulut alkoivat kuitenkin siitä, että joku innokas tanssija lähti innostamaan muitakin ympäröiviä ihmisiä tanssiin ja sen taiteeseen, minkä kautta syntyi isompia kanssa-ajattelijoiden ryhmiä. Esimerkkinä voi toimia vaikka Applen tapaus, kun kaikki alkoi siitä, että Steve Jobs ja hänen tiimi tekivät kovasti töitä pienessä tallissa. Mihin tällainen pieneltä tuntuva aloitus sitten kehittyi?

Yrittäjyys Alkaa Pienestä

Sitä samaa se on myös tanssikoulussa ja itse asiassa joka ikisessä menestyvässä yrityksessä. Yrittäjät ovat sitä kansaa, joka pyörittää maapalloa haluttuun tahtiin, ja juuri yrittäjien kautta syntyy aina parempia asioita yhteiskunnan käytettäväksi. Vaikka Suomessa yrittäjiä pidetään yleensä köyhänä porukkana, joka tekee paljon töitä, tai rikkaina ihmisinä, jotka eivät tee mitään, nämä ovat vain ennakkoluuloja: tosiasia on se, että yrittäjä on aina jatkuvasti oppimassa uusia asioita ja hänen on pakko kävellä samaan tahtiin muun maailman kanssa. Yrittäjyyttä voi hyvin sanoa erilliseksi ammatiksi, johon kuuluu paljon juridisia taitoja, kaupallista ja taloudellista ajattelua, sosiaalista toimintaa ja vahvaa organisointikykyä. Onko tämä vaikeaa? Ei se vaikeaa ole, vaan haastavaa. Puhun nyt sellaisista yrittäjistä, joiden yrityksissä harjoitetaan juuri sellaista toimintaa, joka saa ihmiset innostumaan uusista asioista ja joka on itse yrittäjälle erittäin tärkeää.Tanssitunteja voi järjestää ensin pienille ryhmille, joihin tulee kuulumaan ihmisiä esimerkiksi edellisistä tanssiryhmistä, kun näiden ihmisten kanssa ollaan tanssittu jo aikaisemminkin. Ihmisten vieminen toisista ryhmistä omaan ryhmään on eettistä, jos siitä on epäilyjä: mikä tahansa kilpailu on eettistä ja piste. Tämän asian ymmärtäminen kuuluu myös yrittäjyyteen. Täytyy olla rohkea ja uskaltaa tehdä niitä asioita, jotka saattavat haastaa muut ihmiset, mutta etiikan kysymys on tässä aika selkeästi vastattuna: kun ihmisiltä viedään asiakkaita, he pyrkivät parempiin tuloksiin ja yrittävät saada asiakkaansa takaisin. Näin kilpailun kautta syntyy parempaa laatua.

Yrittäjyys Alkaa Pienestä

Netissä mainostaminen toimii myös erittäin hyvin, varsinkin kun mainonnassa näkyy jotain visuaalistakin eli esimerkiksi kuvia pidetyistä harjoituksista, ohjeita, tanssipukuja, saleja ja videoita. Videot ovat tänä päivänä mainonnan a ja å, ja niiden merkitystä on vaikea yliarvioida. Opetusvideoista aloittaminen tekee myös hommansa erittäin hyvin: yleensä ensimmäiset videot tehdään ilmaisiksi, minkä jälkeen jatkovideot ovat maksullisia tai, jos kyse on oikeasta reaalielämässä toimivasta tanssikoulusta, ilmaisia videoita seuraa kutsu juuri tiettyyn tanssikouluun. Ilmaisvideoilla rakennetun kurssin käyneille voidaan tehdä esimerkiksi erilaisia tarjouksia, mikä saa asiakkaat tulemaan tanssikouluusi sekä innokkaampina että kaiken lisäksi jo vähän valmistautuneina.Ajatus yrityksen pyörittämisestä on varmasti pyörinyt melkein jokaisen ihmisen mielessä ainakin jossain vaiheessa elämää, mutta meitä häiritsee se, että emme ihan aina uskalla tehdä kaikkea, mitä haluaisimme. Tämäkin on ihan tervettä: eihän joka ihmisestä ole yrittäjäksi, koska muuten olisimme kaikki yrittäjiä. Kuitenkin jos intohimo tanssiin ja halu innostaa muita ihmisiä on sinun tapauksesi, oma tanssikoulu on erinomainen ratkaisu tehdä maailma värikkäämmäksi ja liikkuvammaksi. Tsemppiä!